Nevalná kvalita výcviku

Reagovat
Nevalná kvalita výcviku

Dobrý den,

26.11.2023 jsem absolvoval první jízdu v Autoškole Click v Dejvicích, kde mi byl přidělen instruktor B., jehož kvalita výcviku byla přinejmenším diskutabilní, jednak kvůli jazykové bariéře (nerozuměl jsem mu, co myslí a co se mi snaží sdělit či dokonce jsem vůbec nebyl schopen rozlišit co říká), za druhé často mi rušil jízdy bez udání důvodu, dokonce i když jsem už stál před autoškolou, čímž jsem se dostal například na jednu jízdu za měsíc, což jistě sami uznáte že je na absolutního začátečníka naprosto nevyhovující a spíše do příště zapomene všechno, co se dosud naučil. Po nějakých 14h výcviku mi po mých stížnostech byl přidělen učitel jiný (též se nejednalo o rodilého mluvčího ČJ), který mi sdělil že vlastně vůbec nic neumím a že bych měl absolvovat nejméně polovinu výcviku navíc. Dnes, po poslední jízdě svůj názor zopakoval.

Je mi 36 let, autoškolu si platím ze svého, nechce se mi platit dalších 10-15 tisíc navíc, jenom proto, že jsem do začátku dostal nekvalitního instruktora. Tímto bych se Vás chtěl otázat, zda má smysl si u vedení autoškoly nějakým způsobem stěžovat, nebo bude lepší situaci dále neřešit a dokoupit si jízdy v autoškole jiné.

Děkuji a a přeji pěkný den

S pozdravem

Václav Gembala



Reakce

Dobrý den, úplně se neorientuju ve Vašem sdělení o jazykové bariéře. Jste cizinec, nebo Vás učili cizinci? Nicméně vzhledem k Vašemu věku a i životním zkušenostem jste měl popsanou situaci řešit mnohem dřív. Pokud se máte něco řádně naučit, a řídit dobře a bezpečně motorové vozidlo není nic jednoduchého, tak musíte především správně rozumět tomu, co Vám je sdělováno.
Druhým problémem je rušení domluvených hodin výcviku v řízení. Stát se to může a je to omluvitelné, pokud se jedná o nemoc učitele nebo závadu na cvičném vozidle. Ale pokud je to běžná praxe učitele, tak jste to měl řešit s vedením autoškoly, nebo nejlépe změnou autoškoly.
Stížnost ve stávající autoškole už asi mnoho nevyřeší. Pro zdárné dokončení výuky a výcviku se snažte zvolit kvalitní autoškolu.