Zneužití postavení autoškoly vůči klientovi?

Reagovat
Zneužití postavení autoškoly vůči klientovi?

Dobrý den,
obracím se na Vás s žádostí ohledně situace, která vznikla tento týden při mých závěrečných zkouškách. Původně jsem si chtěla koupit balíček na 6měs.- kurz za 18900, ale bylo mi doporučeno zakoupit si kurz za 21900kč /3-4měs./ Po absolvování teorie mi byla přidělena instruktorka.
Jízdy na trenažéru začaly 11.12. a 1. jízda v autě byla 18.12.2023. A poslední jízda byla před závěr. zkouškami 19.3.2024. Test jsem napsala a jízdy jsem absolvovala 2x neúspěšně. Vždy před každou další zkouškou jsem si dokoupila kondiční jízdu 90min./1600kč. Další termín zkoušky měl být 24.4. a taktéž jsem si koupila kondiční jízdu. Dne 24.4., kdy komisař dorazil do autoškoly, mi bylo doporučeno s tímto komisařem zkoušku neabsolvovat, protože to byla moje poslední šance. Po dohodě s instruktorkou jsem tento termín odložila, načež mi bylo nabídnuto 29.4. s domluvou, že ještě v neděli absolvuji DALŠÍ kondiční jízdu. Ještě téhož dne se mi ozvala instruktorka, že v neděli asi nestihne kondiční jízdu, a že mě předá svému kolegovi, který se mi bude věnovat. To jsem odmítla, protože jsem trvala na pondělním termínu závěrečné ZK. Druhý den jsem kontaktovala instruktorku, jak to bude dál. Bylo mi sděleno, že paní končí a nedorazí ani ke zkouškám v pondělí, tudíž jsem nucena přejít k jinému instruktorovi a naučit se řídit jiné auto. Čímž mi vznikají další výdaje spojené s touto komplikací. Tzn. několikanásobně vyšší cenu za získání ŘP.
Otázka zní, zdali je tento postup regulérní a jestli mám nárok na reklamaci či jinou kompenzaci. Plus délka kurzu je mnohem delší, než bylo deklarováno, například i z důvodu prodlevy mezi jízdami.

Předem děkuji za odpověď.

S přáním hezkého dne,

Šavrdová



Reakce

Dobrý den, autoškola prakticky délku kurzu dodržela. K závěrečné zkoušce jste šla v březnu a tím byla splněna délka trvání kurzu do 4 měsíců. To, že jste byla neúspěšná při závěrečné zkoušce z praktické jízdy do délky trvání kurzu nemůžete počítat. Reklamovat se nedá ani ukončení pracovního poměru Vaší instruktorky. Je pro Vás určitě nepříjemné poslední zkoušku absolvovat s jiným instruktorem, ale při dlouhodobé nemoci, nebo dovolené by to bylo stejná situace. Cvičné vozidlo v autoškole zůstává, tak bych doporučil oslovit vedení autoškoly a domluvit se na absolvování doplňkové jízdy sice s jiným instruktorem, ale na vozidle, se kterým jste absolvovala výcvik a předešlé zkoušky.