Přechod po absolvování výcviku B,T,E na závěrečné zkoušky jinam

Reagovat
Přechod po absolvování výcviku B,T,E na závěrečné zkoušky jinam

Dobrý den,
syn absolvoval kompletní výcvik na střední škole s tím, že má pouze jeden pokus na zkoušky, pokud neudělá, škola neumožní další pokusy. To se také stalo a syn zkouškou neprošel.
Ukončení autoškoly měli možnosti si zajistit dodatečné jizdy u zaměstnance školy - bylo plno a termínově to už do uzavření střední školy nestihnou, proto bychom rádi, aby si autoškolu dodělal v místě bydliště.
Autoškolu dělali na auto, traktor a vlek - jak je to se zkouškami - musí absolvovat zkoušky v tomto rozsahu nebo je možné ukončit pouze zkouškou na auto sk. B? I když samozřejmě, že bude lepší, když to dodělá vše.
Doklady na výuku i jízdy má.



Reakce

Vážená tazatelko,
je škoda, že nepíšete o jakou školu, ve které absolvoval Váš syn kurz ve sdruženém výcviku B+T se jedná. Každá autoškola, tedy i autoškola školy, mají stejné povinnosti vůči svým žákům dle zákona. V případě Vašeho syna by bylo nejvhodnější a nejschůdnější vyžádat doklady (žádost do autoškoly a posudek o zdravotní způsobilosti) v autoškole, nebo u některých ORP má dokladovou část u sebe zkušební komisař. Pro přestup po již provedené zkoušce nepotřebuje žádnou převodku. Je však potřeba sehnat autoškolu, která bude schopna předvést Vašeho syna ke zkoušce z hlediska potřebné techniky, osobní automobil a traktor. Málokterá autoškola disponuje i s traktorem.