přestup do jiné autoškoly + změna pouze na automat

Reagovat
přestup do jiné autoškoly + změna pouze na automat

Dobrý den, pokud v tuto chvíli chodím do autoškoly a učím se skupinu B, ale zjišťuji, že bych více preferoval automat, který moje autoškola nenabízí. Bylo by možné změnit autoškolu s tím, že bych jinde pokračoval ve výuce už pouze na B-automat? Jinými slovy plynule přejít z kurzu B na B-automat tak, abych nemusel celou výuku opakovat znovu, jelikož teorii mám téměř hotovou + pár absolvovaných jízd. Děkuji.



Reakce

Vážený tazateli,
jestliže preferujete více automat, lze v průběhu výcviku přejít k jiné autoškole, která tento druh ovládání vozidla nabízí. U stávající autoškoly si vyžádáte tzv. převodku s vyčíslením již absolvovaného výcviku a vyúčtováním odebraných služeb, včetně přihlášky do autoškoly a posudku o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel. Musím však upozornit, že stávající autoškola bude zřejmě požadovat poplatek za administrativní práce spojené s předčasným ukončením. Jak vysoký bude, si musíte zjistit v ceníku Vaší stávající autoškoly. V autoškole do které přestoupíte, dokončíte zbytek hodin teorie a praktického výcviku, popřípadě nějaké navýšení hodin praktického výcviku dle dohody s provozovatelem.
Není rozhodné, kolik hodin máte odučených na manuálu, případně automatu. Rozhodující bude, s jakým vozidlem budete skládat zkoušku.