Dotaz

Reagovat
Dotaz

Dobrý den , chtěla bych se zeptat učitel autoškoly používá k učení e-testy a většinu otázek které jsou uvedené v e-testech jako správné odpovědi ,učitel řekne že to tak v reálném řízení není měla bych změnit autoškolu? Děkuji .a ještě k tomu zkracuje výuku teorie cca o 10 minut děkuji za odpověď



Reakce

Dobrý den, ve Vámi popisované situaci by bylo určitě vhodné změnit autoškolu, nebo alespoň učitele teoretické výuky.
Učitel by při výuce teorie měl vykládat jednotlivá ustanovení zákona, může při tom využívat příklady situací z místa, kde bude probíhat praktický výcvik v řízení vozidla a závěrečná zkouška. Určitě ale nemůže výuka teorie probíhat tak, že se učíte podle otázek a odpovědí z e-testů. A když už učitel otázky a odpovědi používá, měl by umět uchazečům vysvětlit, proč je daná odpověď správná a uvést aplikaci příslušného paragrafu v praxi.

 
 


Dobrý den, požádejte o vystavení výstupního listu. V něm musí být uvedeny odučené hodiny teorie a praktické jízdy, pokud už máte nějaké odjeté. Na základě tohoto výstupního listu se provede vyúčtování a pokud máte zaplacené celé kurzovné, tak Vám musí majitel autoškoly vrátit peníze za neodučené hodiny výuky a výcviku. K tomu si musíte vyžádat vrácení žádosti do autoškoly a potvrzení o zdravotní způsobilosti. S těmito doklady pak můžete začít v jiné autoškole.