Podvodná autoškola

Reagovat
Podvodná autoškola

Vážení,

rád bych Vás touto cestou informoval o závažných pochybeních, ke kterým dochází v jedné z autoškol. Jsem bývalým zaměstnancem této autoškoly a mám přímé informace o opakovaném a systematickém porušování zákona č. 247/2000 Sb.

Konkrétní problémy jsou následující:

Nesprávná evidence výcviku: Když výcvik proběhne, není správně zaevidován. Tato skutečnost narušuje řádný průběh výuky a ohrožuje bezpečnost a kvalitu výcviku nových řidičů.

Absence výuky: Výuka, která by měla probíhat dle předpisů, ve skutečnosti vůbec neprobíhá. Autoškola nedisponuje ani prostorami, ve kterých by mohla výuka probíhat. Sídlo a provozovna, které jsou uvedeny v registraci, byly před více než dvěmi lety vypovězeny pronajímatelem z důvodu neplacení nájemného. Od té doby výuka prakticky neprobíhá a je pouze fiktivně evidována.

Pochybností je však mnohem více. Provozovatel žije stále v devadesátých letech a má za to, že když je s komisařem kamarád, je nesmrtelný. O svém svědčí i recenze autoškoly, některé přikládám.

Na základě mých zkušeností a pozorování jsem přesvědčen, že kontrola evidence předepsané zákonem č. 247/2000 Sb. odhalí dostatečné pochybení k odnětí registrace autoškoly dle paragrafu 6 odst. 1 a 2 zákona č. 247/2000 Sb.

Rád bych Vás tímto požádal o provedení důkladné kontroly této autoškoly a zajištění nápravy této situace. Je nesmírně důležité, aby výcvik nových řidičů probíhal v souladu se zákonnými předpisy a aby byla zajištěna bezpečnost a kvalita výuky.

Děkuji Vám za Vaši pozornost a věřím, že podniknete kroky k nápravě této situace.

S pozdravem,


Přílohy:


Reakce

Vážený pane,
Asociace autoškol ani jiné sdružení či tento web není nadána prováděním kontrol.
K tom můžete dát podnět Vy nebo Vaše přítelkyně. Nejzásadnější je absence nebytových prostor.
Pokud výše uvedené naformulujete jako podnět a pošlete na Městský úřad v obci, kde má autoškola registraci k provozování autoškoly, lze očekávat provedení kontroly.