Dotazy

Reagovat
Dotazy

Dobrý den ,jsem žákyně v autoškole ,můj věk je 39 let a rozhodla jsem si udělat autoškolu kvůli dětem se kterými jsem sama.Bohuzel kdybych věděla jaké chování učitele mě čeká nedělala bych si autoškolu .Naše první jízda byla na cvičišti ,nikdy před tím jsem v autě neseděla ,tudíž jsem neměla žádné zkušenosti a pan učitel jak se tam ke mně choval když jsme jezdili kolečka ,že jestli na nás někdo kouká na kamerách tak si budou myslet ,že jsme vožralý,že nedokážu křížit ruce přes volant a že takhle bych to nezvládla na křižovatce ,podotýkám ,že pan učitel mi to vůbec neukázal .Pořád mluvil o převodovce která nová stojí 20 000,když jsem něco udělala špatně asi se spojkou nebo s řadící pákou .Byla jsem v takovém stresu ,že jsem pak byla pod takovým vnitřním psychickým nátlaku yze jsem dělala chybu za chybou .Pořád mi pak říkal" copak děláš ",ano mohl za to stres a měla jsem sto chutí odejít z toho auta a už se k učiteli nevrátit .Dokonce praštil i pěsti z venku do auta když se mi něco nepovedlo .Přišla jsem domů a několik hodin jsem brečela a premyslela jsem co budu dělat dál,že tímto stylem ve stresu se učit vážně nechci .Jsem přihlášena od začátku března v autoškole a teprve mám odjetou čtvrtou jízdu což se mi taky nelíbí ,jelikož jízdy mám po cca 14 dnech a já pak zase nevím jak se mám rozjíždět se spojkou ,brzdou a plynem .Jezdím dokonce i bez karty řidiče ,kterou mi taky nedal .Buď je na telefonu a nebo semnou řeší životní věci a problémy se svou ženskou které mě vážně nezajímají,když jsem se na něco ptala ohledně auta ,tak mi řekl že mě to teď nemusí zajímat .Bohužel jeho nervní chování pokračuje a já vůbec nevím co mám dělat .Teď si stěžoval ,že mu ze 7 žáků prošli pouze dva .Bohužel si myslím že je to jeho chyba ,jake má on přístupy a postupy s autoskolou.Vubec semnou v autě neřeší nic kolem autoškoly ,ale jen věci co mě nezajímají ,za to jsem ho neplatila.Dokonce mě plácl i nahoře do hlavy teď naposledy a ještě se smál.Jsem z něho nešťastná a nechodím tam ráda ,protože vím do jakého stresu dokáže člověka dostat.



Reakce

Dobrý den, pokud je učitel, o kterém píšete, zaměstnancem autoškoly, tak bych doporučil sdělit Vaše zkušenosti vedení autoškoly a požádat o jiného učitele. Pokud je tento učitel současně i majitelem autoškoly, tak ukončete Vaši přípravu na získání řidičského oprávnění v této autoškole a přejděte jinam. Autoškola Vám musí vydat potvrzení o absolvované výuce a výcviku a tyto odučené hodiny Vám budou uznány v jiné autoškole. Pokud máte zaplacené celé kurzovné, tak Vám musí autoškola vrátit zbytek peněz za neodučené hodiny výuky a výcviku. Současně s tzv. převodkou Vám musí autoškola vrátit žádost do autoškoly a potvrzení o zdravotní způsobilosti, které jste jim předala při přihlášení do autoškoly.

 
 


Dobrý den, vyučovací hodina trvá 45 minut a učební osnova pro skupinu B stanoví minimálně 28 vyučovacích hodin.

 
 


Dobrý den, praktické jízdy se zapisují tzv. vozového sešitu a každou hodinu výcviku v řízení vozidla po ukončení podepisujete. Dále počet odjetých jízd máte zapsané v průkazce. Z této evidence se dá velice dobře zjistit skutečný počet odučených hodin praktické jízdy. Bylo by dobré si vzpomenout, kolik hodin jste podepisovala.
Účast na teoretické výuce se zapisuje do třídní knihy, ale tam se podpis uchazeče nevyžaduje.
Pokud máte podezření, že Vám autoškola vykazuje větší počet hodin, než jste skutečně absolvovala, tak to nejdřív zkuste řešit s vedením autoškoly. Jedná se o neoprávněné obohacení. Vrátí Vám totiž daleko míň peněz, než by skutečně měli. Jestliže budete neúspěšná. můžete se obrátit na českou obchodní inspekci.