Stížnost na zkušebního komisaře

Reagovat
Stížnost na zkušebního komisaře

Vážení,
tímto podávám stížnost na zkušebního komisaře v Semilech a okolí pana Kobra. Mám dojem, že si udělal ze živnosti dojnou krávu na úkor žáků a tím pádem i na kapsu rodičů nevydělávajících žáků, studentů. Je jich, vyhozených od zkoušek, oproti studentům z okolních okresů nějak moc. Zjišťoval jsem si to. Moji dceru vyhodil od závěrečných zkoušek dvakrát a dal jí to až na potřetí. Při druhém vyhazovu se tomu divil i učitel autoškoly. Jenom proto, že si najela asi o 20 cm do křižovatky bokem jinak, než jak si to představoval pan Kobr. Přitom se s takovou drobností setkávám na křižovatkách i u zkušených šoférů každodenně. Protože vím, že pan Kobr velmi rád vyhazuje od zkoušek a ještě se tím chlubí, tak mi to je podezřelé, obzvlášť, když přede všemi ukazuje jakou má radost při doplatcích zkoušek, když mu žáci platí za další zkoušku. Vytahuje se s tím i doma jak dobře vydělává na žácích. To si zase pustil někdo z jeho rodiny pusu na špacír a doneslo se to až ke mě. Žádám Vás abyste porovnali počet vyhozených žáků od zkoušek s počty vyhozených u okolních zkušebních komisařů za poslední dva roky a v případě že mám pravdu, z toho vyvodili důsledky. Protože děcka která dělají zkoušky v jiných, okolních okresech, v pohodě prochází. Vsadil bych se, že tam bude velký procentuální rozdíl. Trochu se nabízí i myšlenka že je domluven s autoškolou, protože i tam se musí platit další hodiny jízd před další zkouškou. To je ale těžko prokazatelné. V příloze posílám dopis, který jsem poslal majiteli autoškoly po prvním vyhození dcery od zkoušek. Samozřejmě to všem zainteresovaným ukázal a dcera letěla po druhé i když předvedla prvotřídní jízdu. Také si myslím že slušnost je odpovědět a odpovědi na můj dopis se mi nedostalo. Asi chybí argumenty. Děkuji za trpělivost při čtení této stížnosti a doufám, že se mi časem dostane od Vás odborné odpovědi.
S pozdravem Josef Jína Semily


Přílohy:


Reakce

Vážený tazateli,
za opakovanou zkoušku účtuje obecní úřad obce s rozšířenou působností (ne zkušební komisař) správní poplatek dle § 39a zákona č. 247/2000 Sb. Poplatek je příjmem obce, nikoli zkušebního komisaře.

Vaše informace o tom, že se něčím chlubí apod. by bylo třeba doložit nějakými důkazy.

K hodnocení důvodu proč dcera neprospěla bychom potřebovali abystě obstaral "Záznam o zkoušce", který je komisař povinene podle § 42 dost. 1 cit. zákona vyhotovit a dát žadateli podepsat. Ten můžete získat na obecním úřadu v Semilech.

Pokud jde o porovnání úspěšnosti u tohoto komisaře a vjiných ORP v okolí, nemáme potřebné informace. Můžete si je však sám získat dotazem podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. ORP Vám do 15 dní musí odpovědět.

Případné stížnosti na nevhodné chování lźe na ORP podat podle § 175 správního řádu.

 
 


Zkušební komisař určitě nemůže vybírat nic jiného nežli 400 Kč za opakovanou jízdu a to porti potvrzení. Obvykle se to platí na pokladně a komisař jen převezme jednu část potvrzení. Pokud to bylo jinak musíte si to sami zjistit a případně si stěžovat tajemníkovi úřadu.