Ponižování a hrubé chování od instruktorky

Reagovat
Ponižování a hrubé chování od instruktorky

Vážení,
Obracím se na Vás s prosbou o pomoc. V únoru jsem nastoupila výcvik v autoškole paní Tancerové. Nedělala jsem žádný průzkum trhu, manžel se zná s její dcerou, tak jsem se obrátila na ni. První jízdu jsem absolvovala s její dcerou. Další s paní Tancerovou, která od začátku čekala, že budu umět řídit. Namísto vysvětlování se mnou jednala netrpělivě a nepříjemně. Hned po absolvování první jízdy jsem chtěla odejít jinam, ale nechala jsem se přemluvit k pokračování. Každá jízda byla utrpení, instruktorka za jízdy kouřila, dívala se do mobilu, nechala se vozit za vyřizováním osobních záležitostí. Téměř měsíc jsem čekala na dnešní termín a když konečně přišel, nasedla jsem do auta. Paní Tencerová evidentně nebyla v dobré náladě. Řekla mi ať nastartuju a vynadala mi, že jsem nesešlápla spojku, potom mi začala vysvětlovat, jak funguje motor a vzápětí řekla, že neví, jak by to měla vysvětlit, abych to pochopila. Potom mi řekla, že se mám sebrat a jít domů. Nechápavě jsem na ni koukla a ona mi řekla, že mám sandále, což mi před tím nikdy neřekla a sama měla na sobě “žabky”. Když jsem se neměla k odchodu, odvezla mě domů a já se přezula, abychom mohly absolvovat jízdu. Jako obyčejně kouřila, dívala se do diáře nebo do mobilu a dávala mi najevo, že sedět se mnou v autě je pro ni utrpení. Lekce vyvrcholila tak, že na poslední chvíli strhla volant, když jsem myslela, že hlavní pokračuje do prava ačkoli se po mě chtělo, abych jela do leva. Dívala se do mobilu, takže si zřejmě nevšimla, kam blikám.
Než jsme se rozloučily, byl velký problém domluvit termín. (Upozorňovala jsem paní Tencerovou, že mám dvě malé děti než jsem jí zaplatila). Řekla mi, že je horko a odpoledne, kdy by mohl hlídat manžel, jezdit nebude. Chtěla bych Vás poprosit o pomoc a přezkoumání. Ráda bych o řidičské oprávnění usilovala v jiné autoškole.



Reakce

Dobrý den, doporučuji v této autoškole ukončit výuku a výcvik. Nechte si vystavit tzv. převodku, kde budou uvedeny odučené hodiny teoretické výuky a praktického výcviku, které Vám budou uznány v jiné autoškole. Současně s převodkou Vám musí autoškola vrátit žádost do autoškoly a potvrzení o zdravotní způsobilosti. Také s Vámi musí provést vyúčtování a vrátit peníze za neuskutečněnou výuku a výcvik.
Způsob vedení výuky a chování paní učitelky (majitelky) autoškoly doporučuji oznámit oddělení
zkušebních komisařů Odboru dopravně správních agend Magistrátu hl. m. Prahy.