Zrušení A od učitele

Reagovat
Zrušení A od učitele

Dobrý den, zažádala jsem si o řidičák na sk. A. Ze začátku mě posadil na A1 ,ať si zkusím co a jak ,nakonec jsem na ni strávila 8hodin a pouze 4hodiny na velkém A, které jsem si zaplatila. Chtěl mě přesvědčit na A1 tu jsem odmítla. Myslím, že jízdy mi jdou ,jen se mi stalo, že mi 2x motorka spadla.. což myslím, že se nic neděje, když se člověk učí. Mě to nijak nevykolejilo, beru to jako součást toho všeho. S motorkou se nic nestalo ani mě.. před poslední jízdou mi zavolal, že mě A nenechá udělat. Nechápala jsem, když jsem jasně řekla, že si jízdy navíc doplatím a vše se doučím, protože kvůli práci,nebylo moc času+ on sám to má jako práci navíc,takže moc ani sním nešlo ty jízdy naplánovat lépe a častěji. Každopádně za mě Autoškola nedodržela smlouvu. Já si zaplatila za službu ,kterou mě měli naučit nebo případně mi ji nedovolit rovnou, že nemají motorky “pro holky”.. Mají na to nárok mi změnit/zakázat mi A



Reakce

Dobrý den, žádná autoškola Vám nemůže zakázat provádět výcvik na jakoukoli skupinu řidičského oprávnění. Ale to co může a dokonce by i měla z hlediska bezpečnosti silničního provozu, doporučit Vám vhodný typ motocyklu, tedy i skupinu oprávnění. Sama píšete, že Vám motocykl dvakrát spadnul, což Vám sice přijde, že se nic neděje, ale může to znamenat i to, že takzvaně velká motorka může být na Vás velká a těžká. Pokud je učitel autoškoly zkušený "motorkář", tak se Vám správně snažil doporučit začít na menším a také lehčím motocyklu, což může být skupina A1 nebo skupina A2. Po získání potřebných zkušeností na slabším motocyklu si můžete za dva roky rozšířit řidičské oprávnění na skupinu A bez omezení pouze rozdílovou zkouškou z praktické jízdy.
V případě, že trváte na skupině A jste přesvědčena, že to zvládnete, můžete přejít do jiné autoškoly a tam výuku a výcvik dokončit.