Přestup do jiné autoškoly a nevrácení přeplatku

Reagovat
Přestup do jiné autoškoly a nevrácení přeplatku

Dobrý den.
Chtěla bych vás poprosit o radu, pomoc a vaše stanovisko.
Dceru jsem v březnu 2024 přihlásila do autoškoly NOBE na zrychlený 55 denní výcvik, za což jsem samozřejmě i připlatila. Dne 26.3. jsem dostala potvrzovací e-mail o začátku výcviku. Dcera v průběhu pár dní absolvovala 5 hodin teorie a pak následovalo měsíc a půl ticha ze strany NOBE. Až po urgenci, zařadili dceru na jízdy. Dcera do teď absolvovala jenom 12 hodin jízd. Včera (3.7.) mi už ale došla trpělivost, jelikož se tzv. zrychlený výcvik hodně protáhl. Domluvila jsem dceři jinou autoškolu, v NOBE požádala o ukončení výcviku, vrácení dokumentace a o vrácení přeplatku. Dokumentaci nám vrátili. Dnes mi ale zavolal manager z NOBE, že mi žádné peníze nevrátí, prý to oni tak nedělají. Chtěla jsem se teda zeptat, jestli opravdu nemáme ze zákona nárok na vrácení přeplatku za lekce, které dcera u nich neabsolvovala a taky když nedodrželi lhůtu, kterou měl výcvik trvat na vrácení celkové částky?
Jsem z toho zoufalá, nejsme žádný milionáři, máme 4 děti a nemůžeme si jen tak někom nechat tisíce korun za nic. Pomůžete nám prosím?
Předem děkuji za odpověď.
Hezký den.
Slávka Švojgrová



Reakce

Vážená paní,
odpověď není jednoduchá. Na tuto autoškolu jsme obdrželi celou řadu stížností podobného charakteru. Rádi Vám pomůžeme, ale řešení se vymyká této poradně.
Neznáme obchodní podmínky dané autoškoly ani jak s nimi byla dcera seznámena a zda byla v té době zletilá. To by mělo podstatný význam, poikud jí nebylo 18 let.
Každopádně se jejich postup jeví přinejmenším rozporný s dobrými mravy.

Byli bychom rádi, kdyby se podobný nešvar podařilo vymýtit. K tomu bychom potřebovali Vaši spolupráci.
K tomu nás prosím, chete-li, kontaktujte mailem na sekretariat@asociaceautoskol.cz