Dotaz

Reagovat
Dotaz

Dobrý den,na svých stránkách uvádíte ,že by mělo být odježděno 28 hodin a můj bývalý učitel nam rikal 13 hodin ze zákona a poslední 14.jizda dvouhodinová .Včera jsem převzala papíry od svého bývalého učitele kde nejsou uvedeny pravdivé informace .Mám za sebou 7 hodin teorií a 1 hodinu zdravovědy a pan učitel tam uvedl a rozepsal něco kolem 13 hodin ,další mám odježděno 4 hodiny jízd po jedné hodině a pan učitel tam uvedl ,že mám za sebou 8 hodin jízd což není pravda ,když mám odježděné 4 hodiny jízdy .Zaplatila jsem mu 13 000 korun co požadoval na skupinu B a vrátil mi 5000 korun .Takže za 4 hodiny jízdy a 7 hodin teorií a jednu hodinu zdravovědy se zdravotnikama bez učitele mě vyšlo na 8000 korun ?Nějak se mi to nezdá a myslím si ,že mě pěkně okradl .Nehledě na to ,že jsem mu včera při předání všech potřebných papírů pro přechod podepisovala všechno zpětně jako teorie ,jízdy a kartu řidiče kterou jsem nikdy ani neměla .Soušková



Reakce

Dobrý den, už 8.7.2024 jsem Vám odpovídal níže uvedenou odpovědí:
praktické jízdy se zapisují tzv. vozového sešitu a každou hodinu výcviku v řízení vozidla po ukončení podepisujete. Dále počet odjetých jízd máte zapsané v průkazce. Z této evidence se dá velice dobře zjistit skutečný počet odučených hodin praktické jízdy. Bylo by dobré si vzpomenout, kolik hodin jste podepisovala.
Účast na teoretické výuce se zapisuje do třídní knihy, ale tam se podpis uchazeče nevyžaduje.
Pokud máte podezření, že Vám autoškola vykazuje větší počet hodin, než jste skutečně absolvovala, tak to nejdřív zkuste řešit s vedením autoškoly. Jedná se o neoprávněné obohacení. Vrátí Vám totiž daleko míň peněz, než by skutečně měli. Jestliže budete neúspěšná. můžete se obrátit na českou obchodní inspekci.

Jestliže jste ale podepsala všechny doklady, jak uvádíte, tak budete těžko dokazovat, že jsou tam nepravdivé informace. Svým podpisem jste fakticky stvrdila, že vykazované hodiny výuky a výcviku jste absolvovala.