Podezření na pochybné praktiky při výcviku skupiny A1, A2 a A a podvody u zkoušky z praktické jízdy

Reagovat
Podezření na pochybné praktiky při výcviku skupiny A1, A2 a A a podvody u zkoušky z praktické jízdy

Rád bych upozornil na pochybné praktiky při výcviku skupiny A1, A2 a A, respektive na zkracování výukových hodin praktických jízd na cca 2/3 proti předepsanému počtu.
Dále bych chtěl upozornit na podezření podvodných praktik této autoškoly spoulu s úředníky úřadu s rozšířenou působností Plzeň-sever u zkoušek z praktické jízdy.

Autoškolu jsem začal navštěvovat v červenci. Nedostalo se mi žádné teoretické průpravy techniky jízdy. Při jízdách samotných mne učitel František Šimek jen hrubým způsobem ponižoval a v polovině kurzu došlo mezi námi ke konfliktu, kdy mi chtěl učitel vystavyt převodní lístek a vrátit 1/3 ceny kurzu. To jsem si nenechal líbit a proto mi nakonec po hádce vrátili školné celé včetně přihlášky a zdravotní prohlídky. Pravděpodobně tedy popře, že jsem kdy jejich autoškolu navštěvoval.

Učitel František Šimek zjevně nezvádá výuku, dostává žáky do složitých dopravních situací, které sám i hodnotí jako životu nebezpečné. A zjevně si plete žáky, protože mne obviňoval za dopravní přestupky a chyby, které se mu evidentně staly při jízdě s jiným žákem. Tento přestupek, či chybu ale nebyl schopen následně ani pojmenovat, natož popsat. Velmi problematické je jeho cílené porušování zásat defenzivní jízdy a včetně napomínání žáků za to.

Začal jsem jinde, takže mám nyní srovnání.



Reakce

Dobrý den, udělal jste správně, že jste přešel k jiné autoškole, kde jste spokojený. Co se týká Vašich podezření: pokud jste schopen doložit, to co sdělujete ohledně krácení vyučovacích hodin, můžete se svojí stížností obrátit na odbor dopravy příslušného krajského úřadu.
S podezřením na podvodné praktiky autoškoly a zkušebních komisařů nejlépe na Policii ČR.