Teorie v autoškole

Reagovat
Teorie v autoškole

Teorie se v naší autoškole nekoná. Je to v souladu se zákonem? Majitel nás odkazuje na samostudium. Poskytl knihu a přístup na server a je to pro něho hotovo. A nabízí konzultace. Prý když bude problém.

Žádné úvodní jak na to. Nelíbí se mi to.
Jízdy jsou jinak fajn.



Reakce

Dobrý den, výuka a výcvik v autoškolách se řídí Zákonem 247/2000 Sb. V § 25 uvedeného zákona se mimo jiné uvádí, že provozovatel autoškoly je povinen před zahájením výuky nebo výcviku zaslat obecnímu úřadu adresu učeben, kde bude prováděna výuka. Výuka a výcvik jsou zahájeny absolvováním první vyučovací hodiny.
Z výše citovaného je patrné, že výuka teoretických předmětů je povinná a to na skupinu B v rozsahu 36 hodin. V případě, kdy se provozovatel autoškoly dohodne s uchazečem o řidičské oprávnění o výuce podle tzv. individuálního studijního plánu může být počet hodin teorie zkrácen na nejméně 9 hodin konzultací. Ty nejsou dobrovolné ale jsou povinné. Mimo praktického výcviku v řízení a praktické údržby musí být ještě proveden praktický výcvik zdravotnické přípravy v rozsahu 4 hodiny.

 
 


Vážený pane Přikryle, pokud čtete to co odpovídáme a chápete to, tak v odpovědi jsem uváděl toto: "Z výše citovaného je patrné, že výuka teoretických předmětů je povinná a to na skupinu B v rozsahu 36 hodin. V případě, kdy se provozovatel autoškoly dohodne s uchazečem o řidičské oprávnění o výuce podle tzv. individuálního studijního plánu může být počet hodin teorie zkrácen na nejméně 9 hodin konzultací".
Takže pro chápající je zde naprosto jasně uvedeno, že se v případě ISP nejedná o výuku, ale o konzultace.