Vyloučení jízdy žáka ještě před započetím závěrečné jízdy

Reagovat
Vyloučení jízdy žáka ještě před započetím závěrečné jízdy

Dobrý den,

syn neuspěl v závěrečné zkoušce aniž by nasedl do vozidla. Pan komisař mu položil otázku "Co si zkontrolujete před jízdou vyjma motoru a olejů?" Syn odpověděl: "Očištění vozidla, SPZ, technickou, světla,..." Pan komisař ho doplnil vytékajícím olejem z podvozku a poškrábání auta" a zdělil mu, že bohužel ve zkoušce neuspěl. Může za toto komisař žáka vyhodit? Olej nezodpověděl jelikož měl odpovědět vyjma motoru a olejů. Poškrábání auta ovlivní jízdu? Podle mého to nejsou důvody k vyhození od zkoušky aniž by sedl za volant (nejenom, že každá zkouška stojí rodiče kolem 1 000 Kč, mají jen tři pokusy, atd.). Jak se můžeme proti těmto, pro mě promarněným termínům, bránit?

Děkuji za odpověď



Reakce

Vážená tazatelko,
pro kvalifikované posouzení Vašeho dotazu bychom potřebovali, abyste u zkušebního komisaře obstarala "Záznam o zkoušce" je to písemnost, kterou po zkoušce musí vyhotovit a dát žadateli podepsat.

Obecně platí:
Jednalo se o 1. část zkoušk yz praktické jízdy a to o kontrolu vozidla před jízdou. Nejde o ústní zkoušku a komisař není oprávněn pokládat otázky. Žadatel kontrolu předvede prakticky sám. Nějaká verbální korekce není vyloučena.

Lze podat žalobu se kterou Vám můžeme pomoci, budeme-li mít ten záznam.

Chcete-li s námi komunikovat napřímo, můžete napsat na email sekretariat@asociaceautoskol.cz