Cvičiště v jiném orp

Reagovat
Cvičiště v jiném orp

Dobrý den, prosim o Vaše stanovisko k případu. Jsem provozovatel autoškoly se sídlem v Ostravě, tj. v působnosti ORP Ostrava, chtěl jsem změnit cvičiště uvedené v registraci autoškoly, ze současného které je umístěné v ORP Ostrava na nově pronajaté cvičiště které se nachází v obci která spadá pod ORP Orlová. Když jsem na Magistrátu města Ostravy řešil že bych chtěl nové cvičiště zapsat do registrace tak mi bylo sděleno že to nepůjde neboť cvičiště se musí nacházet ve stejné ORP jako provozovna, leda že by se v Ostravě žádné cvičiště nenacházelo. Chci se zeptat na základě jakeho právního předpisu, titulu se úřad může domáhat výše uvedeného. Děkuji za vyjádření.



Reakce

Vážený tazateli,
kdybyste chtěl cvičiště 100 km od Ostravy, tak by to bylo divné. Orlová je blíže Ostravě cca 15 m, nežli Klánovice od Radotína v Praze (33 km). Ale to není podstatné.
Žádný právní předpis nevylučuje, že byste nemohl mít autocvičiště na území jiného ORP. Prostě jim to dejte do podatelny a čekejte co udělají. Musí o tom vydat rozhodnutí, které nemají jak prákvně odůvodnit. Je netaktické se na něco ptát předem.

Chcete-li to tel. probrat apomoci, napište nám na email sekretariat@asociaceautoskol.cz