Přerušení autoškoly kvůli zdravotním důvodům

Reagovat
Přerušení autoškoly kvůli zdravotním důvodům

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na maximální možnou dobu trvání autoškoly z důvodu neschopnosti řídit kvůli zdravotním důvodům. “Jízdy” v autoškole jsem začal dělat v dubnu 2023. V průběhu roku jsem měl zdravotní potíže a bylo mi zakázáno na rok řídit. Na konci září zákaz končí. Můžu jednoduše “začít tam kde jsem skončil” i když uplynulo poměrně dlouhé časové období? konkrétně 17 měsíců.



Reakce

Vážený tazateli,
pro seriózní odpověď chybí několik důležitých faktů, které neuvádíte. Např. Zda byl zákaz řízení vyjádřen oficielně nějakým orgánem? Zda jste při začátku zdravotních potíží jen přestal navštěvovat autoškolu, nebo jestli jste ukončil kurz s tím, že jste od autoškoly převzal veškerou písemnost, kterou jste předával na začátku.
Délka kurzu je časově neomezena. To znamená, pokud jste jen přestal docházet do autoškoly a dokumentace zůstala v autoškole, pak postačí jen navštívit provozovatele vaší autoškoly a dohodnout s ním další pokračování kurzu. Pokud byl zákaz řízení nějakým orgánem oficielně vyjádřen a pominuly důvody zákazu, pak bude potřeba vyjádření lékaře ke stávajícímu zdravotnímu stavu a toto vyjádření jen doložíte k dokladové části v autoškole.