stížnost na chování instruktora autoškoly

Reagovat
stížnost na chování instruktora autoškoly

Dobrý den,

jsem handicapovaný a rád bych si udělal autoškolu.

Když jsem si byl však v autoškole Peml Přelouč vše vyzkoušet , byl jsem nemile překvapený těmito věcmi :

Naprostá neprofesionalita a chování instruktora:

Na vyzkoušení toho zda auto zvládnu jsem dostal auto s úpravou, která je vhodná pro člověka co má například poraněnou míchu t.j, nefunkční nohy, ale obě ruce má zdravé.

I přímo v papírech od lékařky mám zcela jiné úpravy řízení než tu která mi byla dána k vyzkoušení. Úprava kterou jsem na vyzkoušení dostal spočívala v tom že přidávání plynu je na levé ruce , tu mám mimochodem i podle lékařky horší ale stále bych podle ní řídit zvládl.

Co se týká instruktorova chování celou dobu mi připadal že neposlouchá co mu říkám například mi řekl at na mechanickém vozíku vyjedu kopec - vyjetí kopce je pro mě mimořádně obtížné kvůli mému handicapu ...

Dále potom pan instruktor tvrdil že mám umazané 3D vidění a že bych jistě v provozu vyjížděl z jízdního pruhu a ohrožoval ostatní, když jsem se potom zeptal zda by vše šlo vyzkoušet na trenažéru řekl že ne že se vše otestuje až v reálném 3D tedy v provozu.

Dávám vám tuto událost k prověření případně jako stížnost .

Mnohokrát děkuji.


--
S pozdravem

Ladislav Fencl



Reakce

Vážený tazateli,

Autoškolský ombudsman Vám může poradit jak máte postupovat v souladu se zákony ČR. Není v jeho pravomoci rozhodovat např. vámi uváděnou stížnost na chování učitele autoškoly. Neuvádíte zda-li jste již žákem autoškoly, či nikoli, zda mezi Vámi a autoškolou vznikl nějaký právní vztah, nebo zda jste uzavřel smlouvu o poskytnutí výuky a výcviku atd.

Pokud nejste spokojen doporučuji Vám najít jinou autoškolu v rámci ČR, kde se Vám budou věnovat podle Vašich zdravotních dispozicí a přizpůsobí tomu výuku a výcvik.