Dotaz

Reagovat
Dotaz

Dobrý den,

Zaplatila jsem si autoškolu v Hradci Králové. Měla jsem zaplacený zrychlený kurz s tím, že budu mít jízdy dvakrát týdně. Lektora nám slíbili v den ukončení teorie. Lektora jsem dostala až za 14 dní. Zeptala jsem se v autoškole pokud by nebyl problém mi dát lektora, který bude mít čas i v odpoledních hodinách z důvodu, že chodím do zaměstnání. Řekli mi že to není problém. Když už mi lektora dali měl čas pouze dopoledne a v rezervačním systému neměl ani volné místo maximálně v 6 hodin ráno a to je pro mě nemožné z důvodu zmiňovaného zaměstnání. Takto to bylo dva měsíce. Snažila jsem se v autoškole domluvit jiného lektora ale to autoškola ignorovala. Momentálně jsem se rozhodla od této autoškoly odejít a dát si kurz někam jinam. Když jsem jim zavolala řekli mi že z uhrazených 15000 korun mi vrátí 9000 korun protože jsem odchodila teorii a dávají mi sankce že od nich odcházím. A lektorovi dali teď poprvé měsíc odpoledních jízd. Mám dotaz jestli se to dá nějak řešit aby mi nestrhávali 6000 korun. Protože autoškola ke které momentálně přestupuji dala slevu za odchozené teorie co mám 2000 korun.

Děkuji za odpověď



Reakce

Vážená tazatelko,
2000 Kč za odučenou teorii je vcelku slušně vyjádřená cena. Co se týká zbytku (4000 Kč), nejsme schopni reagovat, jelikož nepíšete, o jakou autoškolu se jedná, tedy neznáme jejich provozní podmínky. Každá autoškola by měla mít zpracovaný a veřejně přístupný provozní řád, ve kterém mj. by měla také uvést případný administrativní poplatek při předčasném ukončení. Pokud přecházíte k jiné autoškole, měla by vám stávající autoškola předat veškerou vaši dokumentaci včetně tzv. převodky a vyúčtování spotřebovaného školného. Z tohoto vyúčtování zjistíte, co všechno vám účtují. Solidní autoškola účtuje administrativní poplatek od 500 do 1000 Kč.





 
 


Vážená tazatelko,
autoškola NOBE má pro každou autoškolu rozdílné provozní podmínky dle měst, či oblastí, kde své služby nabízí. Musíte vyhledat podmínky dle provozního řádu ve vašem okolí. Jedná se o poplatek při předčasném ukončení kurzu (smlouvy).