Závěrečná praktická zkouška

Reagovat
Závěrečná praktická zkouška

Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit. Jsem žákem autoškoly na řidičský průkaz skupiny A. Dne 28.8.24 jsem dělal závěrečné zkoušky. Výsledek testů byl 49 b., cvičná plocha - prospěl a praktická zkouška - neprospěl. Po jízdě, mi komisař sdělil, že tam byly nějaké drobné chyby, které nejsou důvodem k neuznání zkoušky. Důvodem k neuznání zkoušky byl ten, že jsem údajně zastavil na žluté nepřerušované čáře. Ve skutečnosti jsem zastavil na dobu cca 1 minuty na vodorovné žluté značce "Zásobování," kde jsem čekal na vozidlo komisaře, než mě dojede. Podle toho, co jsem si později našel, dle zákona 361/2000 verze 59, paragraf 27, odstavec 1, písmeno o, jsem na tomto místě mohl zastavit. Vím, že si můžu vyžádat protokol o jízdě. Pan komisař mě upozornil, že na tomto místě jsou kamery městské policie, záznam z těchto kamer by potvrdil, že jsem zastavil na místě pro zásobování, nikoliv na žluté čáře. Prosím o radu, jak v této věci postupovat. Je možné zpětně rozporovat výsledek zkoušky? Může mi komisař takovou zkoušku zpětně uznat?


Přílohy:


Reakce

Vážený pane,
bez znalosti Záznamu o zokoušce se těžko radí. Zkuste si vyžádat kamerové záznamy. V zákoně neexistuje opravný protředek na výsledek zkoušky. Sice byste mohl napsat na Ministerstvo dopravy, ale výsledek bude patrně por Vás negativní.
Dříve budete mít hotovou opakovanou zkoušku.

Ze subjektivního pohledu jste prostě musel někde očkat, když se komisař nebyl schopen s doprovodným vozidlem se za Vámi udržet. To by rozhodně nemělo jít za Vámi.

Z Vašeho snímku není vidět svislé značení. Pokud byste objektivně prokázal, že se komisař mýlil, oprava výsledku by nemusela být vyloučena. Splést se může každý.