Velké prodlevy mezi jízdami

Reagovat
Velké prodlevy mezi jízdami

Dobrý den,
obracím se na Vás s žádostí o stanovisko, případně dávám podnět k prověření u autoškoly Krešlová v Liberci.

Výcvik nyní trvá již 5. (!) měsícem, téměr 6. měsícem a mezi hodinami jízd mám velké prodlevy, naposledy to byly téměř 3 týdny a předtím 7 týdnů (!). Časovou dotaci jsem měla ze své strany po dobu 4 měsíců klidně i 2x v týdnu po celý den, resp. neomezenou. Učitelka navíc na tuto skutečnost nebere ohled a v autě (bez záznamů a důkazů) dochází k vyjadřování nespokojenosti nad mými jízdami, hraniční ponižování (že jsem jen horší a horší - ale když téměř nejezdím, kde se to mám učit? Nepřímé urážky se také děly), z hodin navíc často vycházím ubrečená a psychicky naprosto vyčerpaná, což považuji za neprofesionální přístup.
Myslím, že jako platící žadatel mám právo na pravidelný výcvik a důstojné zacházení. Vše akorát směřuje k tomu, že budu nucena si platit jízdy navíc.

Je podle Vás v pořádku, aby docházelo k výše uvedeným prodlevám, v kombinaci s vyčítáním učitelky (že špatně jezdím)?
Děkuji.



Reakce

Vážená tazatelko,
autoškolský ombudsman není kontrolním orgánem, nemá tedy žádnou ambici kohokoliv prověřovat. Autoškolský ombudsman vám pouze poskytne radu jak postupovat dále ve vzniklé životní situaci. Pokud je situace jak popisujete, měla jste ji řešit okamžitě s provozovatelkou autoškoly. Jedna jízda v rozmezí tří až sedmi týdnů je opravdu nedostačující. Vše je ovšem o komunikaci mezi žadatelem (zákazníkem) a autoškolou. Žadatelé přicházejí do autoškoly, aby se zde naučili řidičskému umění. Posláním autoškoly je učit, což při rozdílných schopnostech žadatelů vyžaduje také určitou dávku trpělivosti učitelů. Pokud vám není stávající autoškola schopna vyhovět (kvalita výcviku, solidní slušný přístup), pak doporučuji vyhledat autoškolu jinou, se kterou předem dohodnete další pokračování, směřující ke zdárnému konci.