Zkoušky v autoškole

Reagovat
Zkoušky v autoškole

Dobrý den,
dělám autoškolu již šestým měsícem. Z části je to moje chyba, párkrát jsem měl prodlevy, ne vždy se mi jízdy hodily. O to víc mě ale deptá čekání na zkoušku. Poslední jízdu jsem odjel 29.8., zítra to je 15 dní od poslední jízdy a termín zkoušek pořád nemám a autoškola ho prý taky nezná. Přijde mi to absurdní, očekával jsem zkoušky aspoň týden po jízdě, abych "nezapoměl" své vědomosti. Obávám se, že v případě opakování zkoušky bych na ní mohl čekat i měsíc a dost mě to frustruje.

Je tohle čekání na zkoušky v Praze obvyklé? Kvůli velké vytíženosti nebo tak?

Mimochodem, kdybych chtěl náhodou přejít do jiné autoškoly po nevydařené zkoušce, prý musím zaplatit poplatek za odstoupení od smlouvy ve výši 20% z ceny kurzu, což je přibližně 6 tis. Přijde mi to jako přepal na to, že jsem v podstatě už odjel vše a provozovateli nevznikne újma z mého odchodu.. Je tohle nekalá praktika nebo naprosto normální?
Děkuji, hezký den.



Reakce

Vážený tazateli,
povinností autoškoly je požádat do 15 dní od ukončení výuky a výcviku o zařazení ke zkoušce. Následně má úřad dalších 15 dní na zahájení zkoušky. Podrobnosti v zákoně č. 247/2000 Sb., v § 32 a násl.

Pokud jde o odstoupení od smlouvy, předvším nevíme, o jakou autoškolu se jedná a zda jste podepsal nějakou smlouvu.

Každopádně po skončení výuky a výcviku není již od čeho odstupovat. V dalším dění se věc odehrává jen mezi Vámi a magistrátem. Autoškola slouží jen k tomu, aby Vás přihlásila na zkoušku a na Vaše náklady poskytla výcvikové vozidlo.