Zkouška

Reagovat
Zkouška

Dobrý den, chtěl jsem se na Vás obrátit, dcera dnes 2.10.2024. šla k zkoušce praktické jízdy. Měla zaplacen poplatek autoškole 500 Kč. Před jízdou ji bylo uděleno že musí ještě zaplatit poplatek 400 Kč. O kterém nevěděla že má zaplatit. Při platbě na magistrátu ji nebylo umožněno zaplatit . Inspektor ji od zkoušku neumožnil. Obratem autoškola posílá pokutu 2000kc.za neprovedenou zkoušku. Ihned dnes byl poslán další datum zkoušky a další platba 500 Kč. Můj názor a stížnost je k pokutě od autoškoly. Myslím si že toho jednání je z rozporem. Děkuji za vyřízení



Reakce

Uvedených 400 Kč je sprákvní poplatek za opakovanou zkoušku z praktické jízdy. Nesdělení povinnosti zaplatit správní poplatek je jednoznačnou chybou autoškoly.
V obchodních podmínkách autoškoly stojí:
2.4.11 V případě, že se Objednatel z jakéhokoliv důvodu nemůže dostavit na domluvený termín závěrečné zkoušky, tak je povinen tuto skutečnost oznámit Poskytovateli nejpozději 76 hodin před zahájením zkoušky. Objednatel je dále povinen si přinést na termín závěrečné zkoušky všechny dokumenty či věci potřebné pro účely splnění zkoušky dle pokynů Poskytovatele (zejm. lékařský posudek či dioptrické brýle). Pokud se Objednatel k závěrečné zkoušce bez výše specifikovaného řádného oznámení nedostaví nebo nebude mít u sebe při závěrečné zkoušce některý z potřebných dokumentů či věcí, tak se Objednatel zavazuje Poskytovateli uhradit smluvní pokutu v maximální výši 2.000 Kč, a to do 5 dnů od obdržení písemné výzvy k úhradě smluvní pokuty. Poskytovatel si vyhrazuje právo neuskutečnit další zkoušku z odborné způsobilosti do okamžiku uhrazení výše uvedené smluvní pokuty.

Vaše dcera se dostavila. "všechny dokumenty či věci potřebné pro účely splnění zkoušky dle pokynů Poskytovatele (zejm. lékařský posudek či dioptrické brýle)" zde ovšem nejsou specifikovány.
Neprovedení zkoušky, pokud autoškola o nutnosti zaplatit správní poplatek neinformovala, není vinou Vaší dcery.
Lze doporučit nic neplatit a přestoupit do jiné autoškoly. Jednání Vámi popsané nelze považovat za korektní.
Doporučujeme si podrobně přečíst Obchodní podmínky této autoškoly na jejich webu.